رویت اختفای سیاره هرمزد در پشت ماه در رصدخانه دانشگاه کاشان
مهندس صفایی اظهار داشت: قرار گرفتن تقریبی مدار سیاره ها و قمرهایشان در یک صفحه به گرد خورشید موجب وقوع رویدادهای زیبای نجومی همچون گرفتگی های خورشید و ماه، گذر سیاره هایی همچون تیر و ناهید از برابر خورشید و پنهان شدن سیاره ها در پشت ماه می شود.
وی با اشاره به اینکه این سیاره بزرگ برای بیش از یک ساعت در پشت ماه پنهان شد افزود: به این پدیده اختفای مشتری با ماه می گویند.
وی، نخستین لحظه پنهان شدن نخستین بخش سیاره هرمزد (مشتری) در پشت ماه ( تماس اول )را ساعت 5 و 46 دقیقه و 15 ثانیه بامداد یک شنبه ونخستین لحظه پنهان شدن کامل سیاره هرمزد در پشت ماه ( تماس دوم ) ، ساعت 5 و 47 دقیقه و 57 ثانیه بامداد و لحظه میانی اختفا ( میانه اختفا ) را ساعت 6 و 18 دقیقه و 52 ثانیه صبح روز یک شنبه 25 تیر 1391ذکر کرد.
به گفته وی، نخستین لحظه پدیدار شدن نخستین بخش سیاره هرمزد از پشت ماه ( تماس سوم )، ساعت 6 و 49دقیقه و 36 ثانیه صبح ونخستین لحظه پدیدار شدن کامل سیاره هرمزد از پشت ماه ( تماس چهارم ) : ساعت 6 و 51 دقیقه و 30 ثانیه صبح روز یک شنبه 25 تیر به وقوع پیوست.
صفایی، کل مدت اختفا را حدود 1 ساعت و 05 دقیقه و 15 ثانیه بیان کرد و افزود: مدت پنهان شدن کامل سیاره در پشت ماه نیز حدود 1 ساعت و 01 دقیقه و 39 ثانیه به طول انجامید.
نظر شما :