آثار هنری هر جامعه آئینه تفکر فرهنگ آن جامعه است
دکتر محمد نقی زاده، در جلسه هم اندیشی هنر اسلامی با موضوع تأملاتی بر چیستی هنر اسلامی در دانشگاه کاشان افزود: وادیِ هنر یکی از قلمروهای حساسی است که وجود تفکر دینی خویش و اهمیت خود را به وضوح متجلی میسازد.
وی با اشاره به اینکه، برای هنر هم همچون زیبایی و عشق و آزادی و عدالت تفاسیر متفاوت و حتی متضادی ارائه میشود اظهار داشت: یکی از مشکلات اساسی در مقولات مختلف این است که معیارهای ارزیابی را از دیگران گرفته ایم.
وی، نیازهای حیات انسان را عادی و فیزیولوژی، نفسانی و روانی، روحانی و معنوی ذکر کرد و افزود: فرآیند ظهور آثار و هنر اسلامی و تمدن، از فضای اندیشه، فضای عملی، آثار جهان بینی و فرهنگ منشأ می گیرد.
پژوهشگر برگزیده سیزدهمین دوره بین المللی پژوهش فرهنگی یادآورشد: به مرور آثار و فرهنگ و جهان بینی بر روی تمدن اثر می گذارد.
دکتر نقی زاده تصریح کرد: اکثر قریب به اتفاق تعاریفی که از هنر و معماری اسلامی یا ایرانی وجود دارد بیشتر آراء و نظرات غربی است.
وی، توجه به اصول را برای هنر اسلامی مهم دانست و اظهار داشت: القائات ناصواب ، محدود کردن هنر در سلیقه هایی خاص، تفکیک بین هنر اسلامی و ایرانی و مخالف نشان دادن اسلام با هنر از جمله اشکالات هنر اسلامی است.
دکتر نقی زاده، تاکید کرد: آثار و نشانه های به جا مانده از تاریخ و تمدن پر شکوه ایران و هنرهای معماری ارزشمند اسلامی باید به خوبی حفظ و برای استفاده و عبرت آموزی آیندگان و نسل های بعدی ضبط و نگهداری شود.
مدیر گروه هنر اسلامی و پژوهش و هنر دانشگاه کاشان نیز در این مراسم به تاسیس دانشکده معماری و هنر از سال 86 در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: در سال 87 نخستین دوره پژوهش و هنر با پنج دانشجو در این دانشگاه فعالیت خود را آغاز کرده است.
دکتر امیر حسین چیت سازیان، از ایجاد دوره کارشناسی فرش در مهرماه امسال خبر داد و افزود: این رشته تحصیلی با سه گرایش طراحی، مدیریت و رنگرزی و مواد اولیه دانشجو پذیرش خواهد کرد.
نظر شما :