انتشار شماره ۱۷ نشریه مطالعات معماری ایران

۰۱ مهر ۱۳۹۹ | ۱۱:۱۰ کد : ۱۱۶۸۵ اخبار دانشگاه

شماره هفدهم نشریه مطالعات معماری ایران دو فصلنامه علمی-پژوهشی دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان منتشر شد.

مدیر مسئول مجله مطالعات معماری ایران گفت: در این شماره از مجله 12 مقاله علمی با عناوین مختلف از پژوهشگران سراسر کشور ارائه شده است.

دکتر علی عمرانی پور افزود: بازآفرینی ساختار مجموعۀ صاحب‌آباد تبریز بر پایۀ مستندات تاریخی، جستاری در ریشه‌های پیدایش تالار در معماری عصر صفوی، بررسی عوامل مؤثر بر تحول کالبدی خانه و فرهنگ زندگی در یک قرن اخیر ایران؛ موردپژوهی: تحولات الگوی خانه در شهر تاریخی لار، دروازه در شهرهای سده‌های نخست اسلامی ایران، پایداری در معماری استقرارگاه‌های منظر فرهنگی میمند از جمله موضوعات ارائه شده در این شماره از نشریه است.

وی خاطر نشان کرد: در این مجله همچنین به مطالعۀ توسعۀ شهری اصفهان از دورۀ شاه‌عباس یکم تا دورۀ شاه‌عباس دوم با تأکید بر نقش زاینده‌رود، تحلیل پایداری لرزه‌ای سه قوس ایرانی، معرفی و گونه‌شناسی تزیینات هندسی در آرایه‌های معماری گنبد سلطانیه، معماری اسلامی از منظر آراء فارابی با تأکید بر احصاء العلوم، واکاوی تعارض ذی‌نفعان در نواحی تاریخی شهری مورد پژوهی: طرح حریم حفاظتی محلۀ سنگلج تهران، تبیین یک رویکرد پراگماتیک به موضوع مکان‌سازی در بافت‌های تاریخی شهر ایرانی (نمونۀ مطالعاتی: راسته‌بازار استر و مردخای شهر همدان)و تبیین مؤلفه‌ها و پرسشنامۀ معانی سکونت و انتظام فضاهای زندگی پرداخته شده است.

"مطالعات معماری ایران" دوفصلنامه علمی ـ ‌پژوهشی دانشگاه کاشان است که در زمینه "پژوهش‌های نظری معماری ایرانی" با هدف حمایت از پژوهش‌های حوزه معماری ایران، شناسایی و نشر اهم نتایج آنها در حوزه‌های مختلف معماری منتشر می‌شود.

این نشریه حاصل همکاری مشترک علمی دانشگاه کاشان با دانشکده معماری دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه الزهرا (س)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه شهید رجایی و پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی است.

نشریه مطالعات معماری ایران در گوگل اسکالر، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)، پایگاه مجلات تخصصی نور (noormags.ir)، پرتال جامع علوم انسانی (ensani.ir)، بانک اطلاعات نشریات کشور (magiran.com)، سیویلیکا (civilica.com)، نمایه می‌شود.

این نشریه به مدیر مسئولی دکتر علی عمرانی پور و سردبیری دکتر غلامحسین معماریان منتشر می شود.

آدرس مجله مطالعات معماری ایران

کلید واژه ها: مطالعات معماری ایران مجله علمی پژوهشی دانشگاه کاشان دانشکده معماری و هنر