عبور سیاره تیر از روبروی خورشید

۱۱ آبان ۱۳۹۸ | ۱۱:۵۹ کد : ۱۰۴۷۰ اخبار دانشگاه

کارشناس رصدخانه دانشگاه کاشان گفت: اندکی پیش از غروب خورشید در روز 20 آبان سیاره تیر (عطارد) همچون نقطه کوچک و سیاهی از مقابل خورشید عبور می کند.

ایرج صفایی با اشاره به اینکه این پدیده نجومی در بسیاری از کشورها قابل مشاهده است، افزود: جنوب غرب آسیا، اروپا، آفریقا، آمریکای جنوبی و شمالی مناطقی است که این پدیده را می توان رصد نمود.

وی خاطر نشان کرد: در ایران حدود یک ساعت قبل از غروب خورشید گذر تیر آغاز می گردد و تا ساعاتی از شب به طول می انجامد.

وی با بیان اینکه شانس دیدن مراحل نخستین این رویداد فراهم است، افزود: هر چه به سمت مناطق غربی کشور برویم طول مدت زمانی که این پدیده را می توان مشاهده کرد اندکی بیشتر می شود.

کارشناس رصدخانه دانشگاه کاشان ، قطر ظاهری سیاره تیر در این روز را حدود 73 ثانیه قوسی ذکر کرد و گفت: این رویداد، همچون نقطه بسیار کوچکی بر روی خورشید است و دیدن آن با چشم غیر مسلح چندان ساده نیست.

در موقعیت رصدخانه دانشگاه کاشان مراحل گذر بر پایه ساعت رسمی ایران به شرح زیر است:

لحظه تماس نخست (آغاز گذر): 16:05:06

لحظه تماس دوم : 16:06:47

میانه گذر : 18:49:24

لحظه تماس سوم : 21:32:21

لحظه تماس چهارم (پایان گذر): 21:34:03

از آنجا که در کاشان غروب خورشید 17:04:38 رخ می دهد، حدود یک ساعت از گذر قابل مشاهده است. در دیگر نقاط ایران با کمی تفاوت چنین این رویداد را می توان دید.

کلید واژه ها: نجوم رصدخانه سیاره تیر خورشید عبور سیاره تیر از خورشید رصدخانه دانشگاه کاشان