طراحی و ساخت دستگاه تقاطع هوشمند بی‌سیم خورشیدی در مرکز رشد دانشگاه کاشان

۱۴ شهریور ۱۳۸۸ | ۱۷:۰۶ کد : ۸۱۶ اخبار دانشگاه

رئیس مرکز رشد دانشگاه کاشان گفت: برای نخستین بار در کشور چراغ راهنمایی و رانندگی (تقاطع) هوشمند بی‌سیم خورشیدی توسط شرکت مهندسی بهره‌وران انرژی‌های کویر این مرکز طراحی و ساخته شد.

مهندس سیدحسین اجتهد، با اشاره به اینکه چراغ‌های این دستگاه به وسیلة انرژی خورشیدی هدایت می‌شود، هدف از اجرای این طرح را در سال اصلاح الگوی مصرف را کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینه‌ها ذکر کرد.

مجری طرح چراغ راهنمایی و رانندگی هوشمند خورشیدی هم گفت: در این چراغ از لامپ‌های LED استفاده شده و باطری آن از انرژی خورشیدی شارژ می‌شود.

امید بهشتی با اشاره به اینکه این سیستم به صورت هوشمند طراحی شده است افزود: این سیستم به وسیلة بی‌سیم به تمام چهارراه‌ها متصل می‌شود و با سیم‌های امدادرسان هماهنگی دارد.

وی، عدم نیاز به سیم‌کشی، برق‌کشی، عدم تخریب چهارراه‌ها، مقاومت در برابر رطوبت هوا و عدم سرایت خطا به کل سیستم و پنج روز ذخیره در شرایط ابری را از مزیت‌های این طرح دانست.

به گفته وی، با اجرای این طرح مصرف انرژی به نصف کاهش می‌یابد.

بهشتی، هزینة اجرای این طرح را حدود 80 میلیون ریال ذکر کرد و افزود: این سیستم در 15 شهریورماه سال جاری در چهارراه جوادالائمه کاشان نصب و راه‌اندازی می‌شود.