گمانه زنی باستان‌شناختی مسجد جامع نوش‌آباد به سرپرستی مدیر گروه باستان‌شناسی دانشگاه کاشان

۲۷ دی ۱۴۰۱ | ۱۲:۴۲ کد : ۲۱۲۳۰ اخبار دانشگاه دستاورد و افتخارات دانشگاه

گمانه زنی باستان شناختی مسجد جامع نوش آباد با صدور مجوز از سوی ریاست پژوهشگاه وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی به سرپرستی دکتر رضا نوری شادمهانی مدیر گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان از ۱ دی ماه سال جاری آغاز شد.

مدیر گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان هدف از این گمانه زنی را کشف لایه های باستانی و معماری تاریخی در زیر مسجد کنونی عنوان کرد و گفت: خوشبختانه در سه گمانه حفر شده  شواهد باستان شناختی و بقایای معماری به دست آمد که برای گاه‌نگاری ( تاریخ گذاری) مسجد و چگونگی تحول آن بسیار حایز اهمیت هستند.

دکتر نوری شادمهانی خاطر نشان کرد: با کشف این نوع شواهد می توان به ادوار پیش از سلجوقی این مسجد اشاره داشت.

وی با بیان اینکه مسجد جامع نوش آباد از سوی پژوهشگران داخلی و خارجی که برجسته ترین آنها رابرت هیلنبراند می باشد مورد پژوهش قرار گرفته است، افزود: این پژوهشگران مسجد جامع را به دوره سلجوقی (سده های ۵ و ۶ هجری قمری ) نسبت داده اند اما کشف شواهد جدید تاریخ آن را به سده های نخست اسلامی برمی گرداند.

مدیر گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان خاطر نشان کرد: امروز به راحتی می توان نتیجه گرفت که مسجد جامع نوش آباد از کهن ترین مساجد ایران است که با توجه به نیازهای شهر تحول و توسعه یافته است.

گفتنی است که تفسیر و تحلیل داده های به دست آمده به زودی آغاز خواهد شد.