انتشار شماره هشتم نشریه علمی هنرهای صناعی ایران

۰۵ آذر ۱۴۰۱ | ۰۹:۰۴ کد : ۲۰۹۶۳ اخبار دانشگاه

شماره هشتم نشریه علمی هنرهای صناعی ایران  بهار وتابستان  1401 در دانشگاه کاشان منتشر شد.

دکتر امیرحسین چیت‌سازیان سردبیر این نشریه گفت: در این شماره از مجله  12 مقاله علمی از استادان دانشگاه ها و  پ‍ژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشور منشر شده است.

وی ، ترجمان بصری استعارۀ «نی» در نگاره‌های لیلی‌ و مجنون، بازتعریف صنایع دستی معاصر ایران با رویکرد آینده‌پژوهی، مستندنگاری موضوعات فرش بر اساس سفرنامۀ سیاحان غربی دورۀ قاجار ، سنجش ویژگی‌های ساختاری آرایه‌های چوبی در دو مسجد قاجاری تهران، مطالعۀ قوم‌نگاری حصیربافی مردم عرب خوزستان، ارزیابی روش تدریس اکتشافی هدایت‌شده برای درسِ هندسۀ نقوش دورۀ کارشناسی صنایع دستی را از جمله موضوعات ارائه شده در این شماره از نشریه عنوان کرد.

وی افزود: در این شماره از نشریه همچنین موضوعاتی با عنوان بهشت گمشده: مطالعۀ نقش طاووس در نمای بیرونی بناهای تاریخی شهر اصفهان ، پژوهشی بر عرفان نور، رنگ و هندسه در ارسی‌های شبستان غربی مسجد نصیرالملک شیراز ،  الگوهای معراج‌نگاری در عصر ایلخانی و تیموری بازخوانی الگوی بصری معراج به‌وساطت عنصر «زمین» و «براق» با اتکا به متون معراجیه، مروری بر گونه‌شناسی نقوش جانوری ظروف زرین‌فام سده‌های میانۀ کاشان موجود در موزۀ آبگینه و سفالینه‌های ایران، ارتباط ترنج و سرترنجِ قالی ایرانی با حقیقت محمدیه، تبیین ویژگی‌های فنی و هنری حکاکی در مناطق شاخص ایران دورۀ معاصر  منتشر شده است.

این نشریه که به صورت دوفصلنامه  از سال 1396 منتشرشده ، دکتر امیرحسین چیت سازیان سردبیری و دکتر عباس اکبری مدیر مسئولی آن را بر عهده دارند.

دکتر ندیمی استاد دانشگاه شهید بهشتی، دکتر زاویه دانشیار دانشگاه هنر، دکتر علیرضا طاهری استاد دانشگاه سیستان وبلوچستان،دکتر محمد خزایی استاد دانشگاه تربیت مدرس، دکتر احمد اکبری استاد دانشگاه کاشان، دکتر مارکوس ریترز استاد دانشگاه وین، دکتر عباس اکبری دانشیار دانشگاه کاشان و دکتر امیر حسین چیت سازیان اعضاء هیات تحریریه این نشریه می باشند.

این نشریه علمی در حوزه هنرهای صناعی و سنتی ایران دارای رتبه «ب» و مجوز کمیسیون نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات وفناوری است.

کلید واژه ها: هنرهای صناعی ایران دانشگاه کاشان