تالیف کتاب «مواجهه سینمای آمریکا با فرهنگ وتاریخ ایران» اثر عضو هیات علمی دانشگاه کاشان

۰۳ آذر ۱۴۰۰ | ۲۱:۴۹ کد : ۱۸۳۴۲ اخبار دانشگاه

کتاب «مواجهه سینمای امریکا با فرهنگ وتاریخ ایران» اثر دکتر امیر حسین چیت سازیان مدیر گروه مطالعات عالی هنر و شایان بهمن سلطانی  دانش آموخته پژوهش هنر دانشگاه کاشان  منتشر شد.

کتاب که حاصل یک پژوهش دردانشگاه  در حوزه هنر سینما می باشد دارای یک مقدمه ودو بخش و در آخر نتیجه گیری است.

در مقدمه به صنعت سینمای امریکا به عنوان یک صنعت پیشرفته به لحاظ تکنیکی ،هنری  وموفق در عرضه فیلم و فروش بالا وپر نفوذ در غرب وسایر کشورهای تحت نفوذ فرهنگی غرب  اشاره نموده است که در عین حال از طریق برنامه ریزی،  تهیه وساخت فیلم های گوناگون در برند سینمایی هالی وود، سعی در توجیه سیاست های سلطه طلبانه امریکا و نیز تحقیر فرهنگها یدیگر به ویژه فرهنگ وتمدن ملل استقلال یافته واستقلال خواه همچون ممالک اسلامی و ایران بزرگ دارد.

در بخش اول کتاب تحت عنوان: سینما وتقلیل گرایی سینما وتاثیر گذاری اجتماعی؛ با توجه به نظریه پسااستعمارگرایانه شرق شناس مشهور؛ ادوارد سعید  و نظریه تقلیل گرایی ، ضمن اشاره به تاریخچه واهمیت واثر گذاری هنر سینما دردوران معاصر، به بنیان گذاری هالی وود و اهداف و استراتژی های قرهنگی سینمای آمریکا براساس عملکردآن با رویکردهای  تقلیل گرایانۀ کلیشه ای حقایق  تمدن ها و نژاد پرستانه  وخود بزرگ بینانه امریکا وسرمایه گذاران یهودی هالی وود می پردازد.

در بخش دوم کتاب  با عنوان: سینمای امریکا و فیلم های تقلیل گرایانه ؛ ابتدا رویکرد هالی وود به ایران وایرانی را توضیح داده و سپس تعدادی از فیلم های ساخت امریکا را همچون فیلم 300، فیلم کاروان ها، ارباب آرزوها، خیزش امپراتوری،اسکندر را تحلیل وتوصیف نموده و درآخر ضمن اشاره به فیلم های اهانت آمیز هالی وود درباره کشورهای دیگر بارویکرد اوریانتالیستی به نقش فرهنگ سازی سینمای ملی وضرورت توجه به این مهم درکشور تاکید می نماید.

این کتاب توسط حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی -شعبه کردستان  و دانشگاه کاشان منتشر شده است.

کلید واژه ها: انتشار کتاب تالیف دانشگاه کاشان پژوهش هنر