نشست علمی دیوانجاه قالین (آشنایی با قالی بلوچ) برگزار شد

۱۸ دی ۱۳۹۸ | ۱۴:۰۲ کد : ۱۰۷۷۲ اخبار دانشگاه

به همت پژوهشکده فرش دانشگاه کاشان نشست علمی دیوانجاه قالین در روز دوشنبه 16 دیماه با حضور آقای نرماشیری از محقیقین و کارشناسان فرهنگ و هنر بلوچ در این پژوهشکده برگزار شد.

در این جلسه دوساعته جمعی از دانشجویان و اساتید گروه فرش دانشگاه کاشان با ابعاد مختلف فرهنگی، تاریخی، اجتماعی، جغرافیایی و هنری دستبافته‌های قوم بلوچ کشورمان با مشاهده و نقد دو تخته قالیچه بلوچی بیشتر آشنا شدند.

آقای نرماشیری با پرداختن به جنبه‌های تاریخی اقوام بلوچ، نحوه پراکندگی این اقوام را تاکنون بیان نموده و تاثیر این پراکندگی را در دستبافته‌های ایشان به لحاظ طرح و نقش و تکنیکهای بافت تشریح نمود.

همچنین با بررسی انواع دستبافته‌های عشایری بلوچ ویژگی های هویتی و فنی آن مورد بررسی قرار گرفت.

در بخشهایی از این جلسه با اشاره به منبع کتابشناسی فرش بلوچ به تحلیل و نقد و بررسی مختصری از آنها اشاره گردید و در پایان با بررسی نقش مایه‌های دو نمونه اصیل فرش بلوچ روایتهای اسطوره ای و ریشه‌های محلی آنها بررسی گردید.

نرماشیری از هموطنان بلوچ و دانش آموخته رشته پژوهش هنر در مقطع کارشناسی ارشد می باشند.

دیوانجاه در زبان بلوچی به معنای جلسه و قالین هم به معنای همان قالی می باشد.

کلید واژه ها: پژوهشکده فرش دانشگاه کاشان دیوانجاه قالین قالی بلوچ پژوهشکده فرش دانشگاه کاشان