قرارگرفتن اثر هنری کاشی دکتر عباس اکبری هم ردیف آثار هنرمندان جهان در لهستان

۰۳ بهمن ۱۳۹۵ | ۱۳:۱۹

دکتر عباس اکبری عضو هیأت علمی دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان هنرمند ایرانی، کاشی خود را برای قراردادن در کنار آثار ۲۶۲ هنرمند از سراسر جهان برای ساخت یک دیوار یادبود به لهستان برد.

دانشکده سرامیک و شیشه آکادمی هنر و طراحی شهر «وروتسواف» و همچنین مسؤولان این شهر که پایتخت فرهنگی اروپا در سال ۲۰۱۶ است، براساس یک ایده با دعوت از هنرمندان کشورهای مختلف از آن ها خواستند که در پروژه ساخت دیواری از کاشی با عنوان دیدار در وروتسواف شرکت کنند تا زمینه های مشترک و موثر هنر به ویژه هنر سرامیک را در روابط فرهنگی بین المللی نشان دهند.

عباس اکبری نیز یکی از دعوت شدگان به این پروژه بود تا کاشی خود را در کنار آثار ۲۶۲ هنرمند از ۳۴ کشور جهان برای ساخت این دیوار یادبود قرار دهد. او یکی از کاشی های مجموعه «آسمان کاشان» را برای این پروژه ارسال کرد.

واژه «کاشی» با این پیش زمینه که برگرفته از نام شهر کاشان است، واژه ای شناخته شده در ادبیات سرامیک بوده که ضرورت توجه دوباره به آن را در جغرافیای ایران به ویژه شهر کاشان می رساند.

دکتر اکبری در این باره گفت: با توجه به فراهم شدن زمینه های لازم برای چنین فعالیت هایی در آینده نزدیک در کاشان، در حال آماده سازی مقدمات پروژه کاشی های یادبود خاندان کاشی ساز کاشانی به ویژه خاندان ابی طاهر هستم که کاشی های فاخری در تاریخ سرامیک از خود به یادگار گذاشتند.

عباس اکبری دانش آموخته پژوهش هنر و عضو هیأت علمی دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان است. وی سال گذشته به عنوان نخستین نماینده کشور ایران برای عضویت در آکادمی بین المللی انتخاب شد و مردادماه گذشته نیز مدال برنز نمایش گاه سرامیک کرواسی و چهارمین جایزه بین المللی سال های اخیر خود را دریافت کرده بود.